ЙОКОГАМА, Японія – Компанія Nissan Motor Co., Ltd. оприлюднила дорожню карту щодо просування на ринок Японії власних послуг мобільності з автономним керуванням*1.

На цьому фото зображено білий автомобіль Nissan на фоні зелених дерев

Це є значним кроком на шляху до реалізації довгострокової стратегії компанії «Nissan Ambition 2030», спрямованої на розширення можливостей мобільності шляхом розв'язання проблем транспортного обслуговування, що постають перед місцевими громадами в Японії. Останнім часом місцеві громади стикаються з низкою викликів у забезпеченні мобільності, зокрема, через недостатню кількість водіїв, що є наслідком процесу старіння населення. Завдяки цьому сервісу компанія Nissan надаватиме широкий спектр нових послуг, які забезпечать вільне пересування.

Починаючи з 2017 року, Nissan проводить тестування бізнес-моделей для послуг мобільності в Японії та за її межами. Зокрема, це район Мінато Мірай в Йокогамі та місто Наміє в префектурі Фукусіма, де з 2021 року вже працює пілотований сервіс мобільності під назвою Namie Smart Mobility. Окрім Японії, за підтримки уряду Великобританії компанія Nissan проводить випробування мобільності з автономним керуванням у Лондоні та інших регіонах.

Спираючись на цей досвід, Nissan планує запропонувати послуги мобільності з автономним керуванням, починаючи з 2027 фінансового року*2, у партнерстві з третіми сторонами, зокрема, місцевою владою та транспортними підприємствами. Випробування в районі Мінато Мірай розпочнуться у 2024 фінансовому році, а вже наступного фінансового року Nissan планує їх розширити. Поступово під час випробувань передбачається підвищення рівня автономного водіння з одночасним оцінюванням прийнятності для клієнтів, аби надалі надавати послуги без залучення водіїв.

Далі наведено загальний графік:

Реалізація цього проєкту відбуватиметься у тісній співпраці з Міністерством економіки, торгівлі та промисловості Японії, Міністерством земельних ресурсів, інфраструктури, транспорту та туризму, а також іншими міністерствами центральної виконавчої влади. Крім того, міністерства сприятимуть ініціативам щодо впровадження нових послуг автономної мобільності на рівні організованого ними Комітету з прискорення мобільності 4-го рівня.

  1. Еквівалент 4-го рівня за стандартом SAE
  2. Фінансовий рік Nissan Motor Co., Ltd. триває з 1 квітня по 31 березня.

# # #

Інформація надана компанією Nissan