В оточенні безкрайнього вкритого кригою Північного Льодовитого океану шукачі пригод Кріс і Джулі Ремсі на Nissan Ariya розпочали свою довгоочікувану експедицію від полюса до полюса. Після ретельної оцінки рівня безпеки команда вирушила з Північного магнітного полюса 1823*. Попереду на них чекає подорож на південь, понад 27000 кілометрів через Північну, Центральну та Південну Америку, щоб зрештою у грудні досягти найвіддаленішого місця на планеті - Південного полюса Антарктики.

Жоден транспортний засіб ще не долав шлях між цими крайніми точками земної кулі, і команда Від полюса до полюса приймає цей виклик на 100% електромобілі. Кріс і Джулі вирушили в подорож, щоб продемонструвати, наскільки електромобілі функціональні та надійні, сподіваючись прискорити їх популяризацію як позитивного заходу у боротьбі з кліматичною кризою.

Підготовлений до експедиції Nissan Ariya зазнав деяких незначних доопрацювань, які допоможуть йому долати екстремальні умови, з якими команда зіткнеться на своєму маршруті. Зокрема, було піднято підвіску та розширено колісні арки під величезні 39-дюймові шини, які допоможуть автомобілю 'плисти' по глибокому снігу та морському льоду. Жодних оновлень не зазнали ані батарея та трансмісія Ariya, які залишилися стандартними, ані система e-4ORCE, вдосконалена електрична технологія повного приводу від Nissan.

Подорожуючи віддаленими полярними районами, подружжя використовуватиме інноваційні відновлювані джерела енергії, які включають висувний вітрогенератор і складні сонячні панелі. Прототип матиме перевагу від очікуваних сильних вітрів і довгого світлового дня, використовуючи природну енергію для зарядки акумулятора Ariya, в той час, як Кріс і Джулі заслужено відпочиватимуть від водіння в складних умовах. Команда сподівається, що ця зарядна інновація матиме позитивну перспективу, надихаючи на перехід до електромобілів для майбутніх полярних досліджень.

«Після чотирьох років планування та напруженої роботи ми дуже раді офіційно розпочати експедицію Від полюса до полюса» - з самого початку зазначив Кріс. «За останні 10 років ми з Джулі здійснили кілька пригод на електромобілях, але Від полюса до полюса - це, безумовно, наше найбільше і найцікавіше випробування. Нам довелося мислити по-іншому, бути інноваційними та співпрацювати з партнерами-однодумцями, щоб зробити цю експедицію реальністю. Наш експедиційний Ariya - це класний в керуванні автомобіль, який відмінно показав себе впродовж 5000 кілометрів на шляху до цієї відправної точки. Ми впевнені, що зможемо впоратися з будь-яким дорожнім сценарієм, з яким зіткнемося в найближчі місяці.» Джулі додала: «Ми раді поділитися з вами нашою пригодою і розповісти про дивовижних людей, спільноти та проєкти на цьому шляху, які вносять позитивні зміни в боротьбу з кліматичною кризою. Ми хотіли б, щоб кожен став частиною проєкту Від полюса до полюса, тому, будь ласка, слідкуйте за нами в соціальних мережах та долучайтеся до пригод.»

*Координати: N70 38' 37,820", W98 28' 0,541"

Дізнайтеся більше про подорож Від полюса до полюса з Nissan тут.

 

# # #

Для отримання додаткової інформації щодо продуктів і послуг Nissan та зусиль компанії, спрямованих на досягнення сталої мобільності, відвідайте nissan-global.com. Також ви можете стежити за нами на Facebook, в InstagramTwitter і LinkedIn та переглядати наші найновіші відео на YouTube.

Контакти для ЗМІ:
Володимир Іванов
vivanov@nissan.ua  
+38-095-272-33-19

Інформація надана компанією Nissan