• Новий Qashqai має спеціальний додаток для віддаленої взаємодії та невимушеного керування автомобілем
  • Серед преміальних інновацій – проекційний екран, інтелектуальні світлодіодні фари, модернізована система допомоги водієві ProPILOT, безпровідна зарядка для смартфонів, бортовий Wi-Fi та сидіння з функцією масажу

ПАРИЖ, Франція – Новий Qashqai оснащений сучасною інформаційно-розважальною системою з першокласним пакетом підключених послуг, що передбачає просте підключення смартфонів, вбудований Wi-Fi для семи пристроїв та додаток NissanConnect, розроблений для контролю та моніторингу роботи систем автомобіля.

Більш широкий, з вищою роздільною здатністю 9-дюймовий дисплей NissanConnect – це цифровий засіб для навігації, розваг та налаштування систем автомобіля, сумісний як з Android Auto®, так і з Apple CarPlay® (бездротовий Apple CarPlay® також підтримується). Можливість створення кількох профілів користувачів із функцією запам'ятовування надає змогу налаштувати навігаційну, аудіо- та інші системи відповідно до вподобань кожного водія.

Акустична система Bose® Premium забезпечує чудову якість відтворення звуку як під час прослуховування радіо DAB, так і під час стрімінгу зі смартфона. До її складу входять 10 динаміків та bass box Bose Acoustimass®, розміщений у багажному відділенні: це гарантує чіткий, потужний звук і оптимальну акустику для всіх пасажирів, а не лише для водія/пасажира на передньому сидінні.

Новий, повністю електронний 12,3-дюймовий мультиінформаційний TFT-дисплей із високою роздільною здатністю передбачає різні компонування для відображення навігаційної та розважальної інформації, а також даних про системи автомобіля чи ситуації на дорозі. Управління дисплеєм здійснюється за допомогою нового сенсорного перемикача на кермі. Фон TFT-дисплея візуально нагадує традиційне різьблене скло «Kiriko», як посилання на японське походження компанії Nissan.

Інноваційний 10,8-дюймовий проекційний дисплей (HUD) є найбільшим у сегменті. Ключова навігаційна інформація, дані систем допомоги водію й дорожня інформація виводяться на вітрове скло в полі зору водія, не відволікаючи його від ситуації на дорозі, що гарантує більший комфорт і впевненість за кермом.

Функція Home-to-Car сумісна з пристроями Google Assistant та Amazon Alexa. Система підтримує широкий набір команд: наприклад, водій може задавати пункт призначення для навігаційної системи автомобіля за допомогою голосових команд через смартпристрій, завдяки чому вибір пункту призначення здійснюватиметься набагато швидше.

Функції керування автомобілем, такі як дистанційне керування звуковим сигналом і світлом фар, а також дистанційне замикання/відмикання дверей доступні через додаток NissanConnect у вашому смартфоні. Також можна налаштувати інтелектуальні сповіщення, зокрема щодо швидкості, часу й зон; сповіщення подаватиметься в разі перевищення встановлених параметрів.

У новому Qashqai передбачені сповіщення про стан автомобіля, які можна переглядати через додаток. Сповіщення інформують водія про необхідність термінового технічного обслуговування чи виявлені несправності, а також надають дані щодо продуктивності роботи автомобіля.

У додатку також можна переглянути історію поїздок, тож користувачі можуть дізнатися, яку відстань було пройдено й скільки часу тривала та чи інша поїздка.

Якщо водій не використовує навігацію з телефону, він може отримати доступ до додатка 3D Maps & Live Traffic, який включає розширені функції навігації, такі як оновлення карт через канал безпровідного зв'язку, надання інформації про ситуацію на дорогах у режимі реального часу, перегляд вулиць через Google та відображення цін на пальне. Навігація Door-to-door також доступна через додаток (включно з функцією My Car Finder).

У новому Qashqai(*) реалізована функція відстеження викраденого автомобіля Stolen Vehicle Tracking. Цей сервіс забезпечує цілодобовий контакт із поліцією та незалежними службами підтримки й через додаток для смартфона NissanConnect автоматично сповіщає про викрадення, що дозволяє відстежити й повернути автомобіль.

Вбудована кнопка, доступ до якої здійснюється за допомогою дисплея NissanConnect, дозволяє користувачам зв'язатися із цілодобовою службою підтримки й отримати допомогу від аварійної та евакуаційної служб. І, на відміну від eCall, система не активується випадково.

Уперше в Qashqai відділення для зберігання речей у передній консолі обладнане безпровідною зарядкою 15 В для смартфонів (однією з найпотужніших у своєму сегменті).

Комунікативне середовище охоплює всіх пасажирів: через USB-порти типу A та С у консолі спереду та ззаду можна під'єднати та зарядити пристрої з роз'ємами USB.

Ще одним відображенням японської DNA стали попереджувальні звукові сигнали нового Qashqai, відтак звукові сповіщення про непристебнутий ремінь безпеки й виконання повороту були створені спільно з компанією Bandai Namco, японським розробником і видавцем відеоігор. Ці сигнали були розроблені як більш гармонійні, з мелодичним подвійним тоном.

Модернізована система допомога водієві ProPILOT
Новий Qashqai буде оснащено системою допомоги водієві ProPILOT наступного покоління, що забезпечує більшу підтримку водієві у ширшому діапазоні ситуацій, що можуть виникнути. Ця система, що отримала назву ProPILOT з Navi-link, була розроблена з метою зменшення стомлюваності і напруження під час керування автомобілем, і при цьому вона інтуїтивно дуже зрозуміла у використанні. [Лише у варіанті з трансмісією Xtronic].

Система ProPILOT з Navi-link може прискорювати й гальмувати рух автомобіля в межах смуги руху на шосе. Система може прискорювати рух автомобіля до крейсерського режиму із заданою швидкістю і гальмувати його до 0 км/год в умовах інтенсивного руху з частими зупинками. Система може відновити роботу автоматично, якщо автомобіль стояв на місці менше трьох секунд, а автомобіль попереду розпочав рух.

Система рульового керування і відеокамера постійно оновлюють положення автомобіля, допомагають йому залишатися в центрі смуги руху, зберігаючи при цьому задану швидкість, але з можливістю адаптації та підтримки безпечної відстані до автомобіля, що рухається попереду.

У новому Nissan Qashqai оновлена ​​система тепер може адаптувати швидкість автомобіля відповідно до додаткових зовнішніх обставин: наприклад, коли автомобіль перетинає зону з меншим обмеженням швидкості руху на шосе, вона може сповільнити Qashqai до відповідної швидкості завдяки камері, яка зчитує дорожні знаки, а також враховує дані навігаційної системи про обмеження швидкості, що звільняє водія від необхідності вручну регулювати задану швидкість круїз-контролю.

Система також може отримувати дані від навігаційної системи і регулювати швидкість при наближенні до поворотів або з'їздів з меншим радіусом.

Крім того, ProPILOT з Navi-link тепер може обмінюватися даними з локаторами сліпих зон Qashqai, допомагаючи втрутитися в корекцію рульового керування, щоб запобігти маневру зі зміни смуги руху, якщо в сліпій зоні знаходиться інший автомобіль.

До інших оновлень системи ProPILOT входить попередження про загрозу зіткнення з об'єктами збоку. Ця функція буде особливо корисною під час заїзду на паркінги біля супермаркетів. Новий Qashqai також може втручатися в керування, запобігаючи зіткненню під час руху заднім ходом, завдяки оновленню існуючої системи попередження про виявлення рухомих об'єктів (Moving Object Detection), застосовуючи гальма для зупинки автомобіля, якщо поблизу буде виявлено рухому перешкоду.

Система ProPILOT з Navi-link буде доступною, починаючи з комплектації середнього рівня N-Connecta, що дозволить більшості водіїв Qashqai насолоджуватися цією унікальною передовою технологією, яка втілює у собі фірмову DNA Nissan «інновації для всіх».

«ProPILOT – одна з наших найпопулярніших інновацій в нинішній моделі Qashqai. Клієнтам подобається, як система допомагає водієві підтримувати плавне і безпечне керування, особливо в умовах жвавого дорожнього руху, вночі або в погану погоду. Ми раді посилити це відчуття комфорту і впевненості завдяки чудовим додатковим функціям системи ProPILOT з Navi-link на наступному Qashqai», – зазначив Марко Фьораванті (Marco Fioravanti), віце-президент Nissan Automotive Europe із планування продукту.

Додатковий захист забезпечує система інтелектуального екстреного гальмування Intelligent Forward Emergency Braking із функцією передбачення. Завдяки вдосконаленій радіолокаційній технології спеціальні датчики зчитують дорожні умови перед автомобілем, що надає змогу вчасно відреагувати на раптове гальмування автомобіля, що рухається попереду. Система застосує гальма, щоб зменшити ймовірність зіткнення.

Ще однією особливістю комплексу технологій безпеки на борту нового Qashqai є нова центральна подушка безпеки, яка розкривається між двома передніми сидіннями, щоб запобігти зіткненню водія і переднього пасажира у разі бокового удару. Центральна подушка безпеки доповнює подушки безпеки водія та пасажира, а також бічні подушки та шторки безпеки, що входять до стандартної комплектації нового Qashqai.

Інтелектуальні світлодіодні фари
З моменту виходу на ринок у 2014 році поточної версії Qashqai, моделі у високих комплектаціях оснащувалися світлодіодними фарами, причому в автомобілях топової комплектації Tekna такі фари можуть повертатися під певним кутом, щоб залишатися спрямованими на дорогу відповідно до повороту керма, й освітлювати її з винятковою чіткістю.

Для нового Qashqai інженери Nissan розробили вдосконалену систему фар, яка адаптує форму променя залежно від дорожніх умов та інших учасників дорожнього руху. Промінь розділений на 12 окремих елементів, які вибірково вимикаються при виявленні зустрічного транспортного засобу. Завдяки цьому нововведенню фари можуть випромінювати яскравіший промінь далі і ширше, але його форма ефективно змінюється, тому зустрічні учасники дорожнього руху не будуть засліплені.

«У новому Qashqai ми використали інноваційні комунікаційні технології, щоб надати змогу нашим клієнтам стежити за станом свого автомобіля і підтримувати зв'язок із ним за допомогою своїх домашніх смартпристроїв або смартфонів. Крім того, новий набір інтуїтивних технологій Qashqai було суттєво модернізовано, щоб включити до нього функції, які зазвичай зустрічаються в автомобілях преміум-класу. В основі цих нових функцій лежить зручність та простота використання для наших клієнтів» , – відзначив Ніколас Цханн (Nicolas Tschann), генеральний директор з маркетингу продуктів Nissan Automotive Europe.

*Дата впровадження ще не підтверджена

Про Nissan у Європі

Nissan є виробником із найширшим представництвом у Європі серед іноземних автомобільних компаній. Більш ніж 16 000 співробітників зайняті в локальному проектуванні, дослідженнях та розвитку, виробництві, логістиці, продажах та маркетингу. У 2019 році заводи Nissan у Великій Британії, Іспанії та Росії випустили більше ніж 465 000 транспортних засобів, включно із кросоверами, відзначеними нагородами, комерційними автомобілями та електромобілями Nissan LEAF. Nissan, який прагне досягнути нульових викидів та нульових ДТП зі смертельними наслідками, є лідером галузі з концепцією Intelligent Mobility. Поворот на 360 градусів у підході до концепції мобільності майбутнього, розробленої спеціально для створення продуктів і технологій Nissan, закріпить важливі рішення компанії щодо принципів роботи, безпеки керування автомобілями та методів їхньої інтеграції в суспільство.

# # #

Інформація надана компанією Nissan