• Третє покоління культового кросовера Nissan зберігає «безпомилковий» стиль Qashqai
  • Подовжена колісна база, нові 20-дюймові диски та підтягнута «лінія плечей» створюють більш м'язистий та цілеспрямований образ
  • Піднесена внутрішня атмосфера з чистішим та інтуїтивно зрозумілішим компонуванням елементів управління
  • Розроблений у центрі Nissan Design Europe в центральній частині Лондона

ПАРИЖ, Франція – Дизайн нового Nissan Qashqai, як дизайн двох попередніх поколінь, розробляла європейська студія дизайну компанії Nissan, розташована у Лондоні, Велика Британія.

Попри те, що новий Qashqai залишився вірним своєму стилю, третє покоління стало більш підтягнутим, гострим і сучасним. У своїх деталях дизайн відображає глобальну мову дизайну Nissan, зокрема решітку радіатора V-Motion та «плаваючий дах». Його також можна описати як використання точних, підтягнутих ліній, які створюють прості, сміливі поверхні і м'язисті об’єми.

Зовні Qashqai став більш цілеспрямованим, з більш вираженими лініями над колісними арками, подовженою колісною базою і солідними 20-дюймовими легкосплавними дисками, представленими у Qashqai вперше.

У новому Qashqai збережено загальні оптимальні розміри і ті риси Qashqai, які зробили його попередників настільки популярними. Однак модель третього покоління відрізняється ефективним компонуванням, яке надає їй більш солідного, рішучого вигляду зовні із інтелектуальним ергономічним дизайном у салоні для збільшення простору.

Колісна база автомобіля збільшилася на 20 мм, а загальна довжина – на 35 мм. Незначною мірою збільшилися висота (+25 мм) і ширина (+32 мм) для покращення демонстрації присутності на дорозі.

Передня частина нового Qashqai виділяється збільшеною решіткою радіатора Nissan V-Motion, покритою хромом, з акцентною смужкою матового хрому для підкреслення виразності. Цей образ доповнюють тонкі, повністю світлодіодні матричні фари з фірмовими денними ходовими вогнями в стилі бумеранга. Надзвичайно малі проміжки між усіма цими деталями формують преміальний і виразний стиль.

Повітрозабірники під фарами ще більше розширюють фронтальний ракурс, ведучи погляд через капот автомобіля. Усі ці елементи гармонійно поєднуються, створюючи справжнє відчуття сили та цілеспрямованості, дивлячись на «обличчя» нового Qashqai.

Переднє освітлення нового Qashqai зазнало переробки порівняно з попередньою моделлю і стало тоншим і чіткішим завдяки використанню світлодіодної технології. На задніх ліхтарях також є градуйована оптика типу «дощова крапля», яка створює 3D-світловий ефект і формує футуристичне враження. У першій для Європи моделі Nissan лампи на Qashqai вищих класів також мають світлодіодні покажчики повороту.

Збоку новий Qashqai має більш атлетичний і динамічний вигляд з однією «швидкою лінією», що проходить від передньої до задньої частини автомобіля, створюючи враження горизонтальності, але водночас передаючи відчуття динаміки.

Ця лінія не лише задає ширину передньої частини автомобіля, а й веде у напрямку задньої частини і дозволяє витягнути вбік колісну арку.

Нове покоління Qashqai вперше буде пропонуватися з 20-дюймовими легкосплавними дисками з алмазним огранюванням (у попередньому поколінні використовувалися диски до 19 дюймів). Ці колеса більшого діаметра заповнюють арки і ще більше підвищують стійкість автомобіля на дорозі.

Оскільки клієнти цінують можливість персоналізувати свої автомобілі, новий Qashqai буде доступний в 11 кольорах кузова з п'ятьма двобарвними комбінаціями – усього 16 варіантів на вибір. Варіант з чорним дахом доступний з перламутрово-білим, вражаючим новим синім, ефектним помаранчевим/червоним та керамічним сірим кольором кузова, тоді як також є варіант з темно-сірим дахом у поєднанні з чорним кольором кузова.

Варіант з чорним дахом створюватиме більш плавне враження із бічними стеклами. У поєднанні з блискучим чорним оздобленням і бічним склом у задній частині кузова з майже невидимими стиками загальне враження стає дуже цілісним. Це також допомагає візуально знизити центр ваги автомобіля. Навіть із вищими, більш просторими пропорціями нового Qashqai цей автомобіль має більш спортивний і динамічний вигляд на дорозі.

Панорамний дах, популярний на моделях попереднього покоління, дозволяє світлу проникати в салон, що ще більше підсилює відчуття простору і розслаблення в салоні.

Піднесена внутрішня атмосфера
Завдяки мультимедійному обладнанню, високому рівню комфорту та зручному керуванню приладами в салоні новий Nissan Qashqai встановлює у своєму сегменті нові стандарти щодо престижу, виразності дизайну та практичності.

Керування передовими технологіями Nissan Intelligent Mobility здійснюється буквально кінчиками пальців, гарантуючи зручність і якість виконання кожної операції. Нові високоякісні матеріали оздоблення, продумані функції та елементи салону – усе це є складовими автомобіля з найсучаснішим дизайном та практичністю в кожному аспекті.

Метью Уівер, віце-президент Nissan Design Europe, зауважив: «Новий Nissan Qashqai є прикладом ідеального поєднання виразного дизайну та очікувань покупців. Потреби покупців визначають наші цілі, а наші найсміливіші плани відповідають їхнім найвимогливішим очікуванням. Qashqai наступного покоління вийшов на новий рівень, запропонувавши вишуканий, але практичний, розкішний, комфортний, передовий і водночас зручний салон, що задає стандарт для наслідування».

Розумний на дотик Нове вишукане оздоблення сидінь додає салону розкішності та гостинності, що дозволяє почуватися невимушено. Для виготовлення нового шкіряного оздоблення Nappa потрібно 25 днів, а для вишивання 3D поверхні знадобиться більш ніж 60 хвилин.

Моделі топових комплектацій обладнані розкішними передніми сидіннями з функцією масажу. Вибір одного із трьох робочих режимів здійснюється за допомогою системи NissanConnect.

Підсвічування салону білого кольору надає наснаги й створює атмосферу спокою, даруючи відчуття надійності та гармонії.

Особливу увагу було приділено ергономічності та естетичності важеля перемикання передач і кнопок: високоякісні, приємні на дотик органи керування сповнюють відчуттям упевненості й вишуканості.

Оптимізація компонування центральної консолі була виконана за співпраці дизайнерів та інженерів Nissan, які прагнули ергономічності й зручності використання, а основним здобутком став зменшений важіль перемикання передач у моделі з автоматичною трансмісією.

У повнопривідних моделях перемикач режимів руху має чорне покриття й оздоблений матовим хромованим кільцем. Приємний на дотик перемикач дозволяє водію здійснювати перемикання між передбаченими режимами руху.

«Максимально завзято ми працювали над розробкою, проектуванням та плануванням продукту. Наша мета полягала в створенні досконалого автомобіля, щоб поїздки наших клієнтів завжди були комфортними, невимушеними, зручними, і вони отримували від них справжнє задоволення. Автомобіль — це місце, де наші клієнти, їхні сім'ї та друзі проводитимуть певний час, тому від подорожей вони мають отримувати незабутні враження», – зазначив Марко Фьораванті, віце-президент Nissan Automotive Europe із планування продукту.

Про Nissan у Європі

Nissan є виробником із найширшим представництвом у Європі серед іноземних автомобільних компаній. Більш ніж 16 000 співробітників зайняті в локальному проектуванні, дослідженнях та розвитку, виробництві, логістиці, продажах та маркетингу. У 2019 році заводи Nissan у Великій Британії, Іспанії та Росії випустили більше ніж 465 000 транспортних засобів, включно із кросоверами, відзначеними нагородами, комерційними автомобілями та електромобілями Nissan LEAF. Nissan, який прагне досягнути нульових викидів та нульових ДТП зі смертельними наслідками, є лідером галузі з концепцією Intelligent Mobility. Поворот на 360 градусів у підході до концепції мобільності майбутнього, розробленої спеціально для створення продуктів і технологій Nissan, закріпить важливі рішення компанії щодо принципів роботи, безпеки керування автомобілями та методів їхньої інтеграції в суспільство.

# # #

Інформація надана компанією Nissan