Компанія Nissan Motor Co. оголосила початок програми «Проєкт керую сам», спрямованої на співтворення майбутніх можливостей мобільності та нових ідей для виробництва разом з молоддю.

Згідно з довгостроковою стратегією Nissan Ambition 2030, компанія Nissan прагне розширювати можливості для подорожей і суспільства під гаслом «Спільними зусиллями підвищуємо мобільність і не тільки». Експериментальний «Проєкт керую сам» приймає виклик щодо створення майбутнього разом з молоддю. Програма орієнтована на підлітків та молодь від 20 років, але в ній також візьмуть участь інженери та молоді співробітники компанії Nissan. Від планування до реалізації, програма буде сприяти та підтримувати мотивацію цих молодих людей приймати виклики, запрошуючи гостей, які своєю творчістю сприяють розвитку кращого суспільства. Плануванням та реалізацією займаються партнери проєкту, які також захоплені своєю справою й одного віку з учасниками.

Програма складається з трьох проєктів, з яких перші два відбуватимуться в Японії, а третій пройде в режимі онлайн і буде відкритий для участі з усього світу. Концепція полягає в тому, щоб об'єднати людей в команду для створення рішень щодо майбутньої мобільності та образу життя, що ґрунтується на мобільності.

  • Проєкт 1: Ідеатон для створення рішень щодо мобільності
  • Проєкт 2: Створення прототипів стилю життя
  • Проєкт 3: Винаходи зі звичним для створення нової цінності

Проєкт триватиме з серпня по жовтень, а отримані ідеї та напрацювання публікуватимуться на спеціальному вебсайті та в соціальних мережах, зокрема в Instagram (@drive_myself_project).

Проєкт 1: Ідеатон для створення рішень щодо мобільності(в Японії)

Подорожуючи, люди отримують нові знайомства та пізнають нові місця, і завдяки цьому нерідко з'являються нові ідеї та виникають нові спільноти. Проєкт покликаний створити умови для проведення ідеатонів для молодих людей, позбавлених можливості вільно пересуватися через обмеження, запроваджені під час пандемії коронавірусу. Вони зможуть створити нові можливості для мобільності з власної унікальної точки зору та попрацювати з інженерами та молодими працівниками Nissan над інноваційними рішеннями щодо мобільності. Серед запрошених доповідачів будуть Орі Йошіфудзі, який надав людям можливість пересування за допомогою дистанційно керованого робота, та Асако Цудзі, яка творчо підходить до розв'язання суспільних проблем.

Подробиці, ідеї та коментарі учасників будуть оголошені на вебсайті. 

Дата: 24 серпня 2023 року
Місце проведення: Avatar Robot Café Dawn ver.β, Токіо
Учасники: Приблизно 30 осіб з-поміж підлітків та молоді від 20 років (відбір закритий)

Проєкт 2: Створення прототипів стилю життя(в Японії)

Nissan та Sampo, творчий колектив нового покоління, що пропонує нові стилі життя за використання мобільних будинків, спільно представлять футуристичні моделі стилю життя. Цей проєкт покликаний сприяти спільному створенню нових концепцій, що дозволить обмінюватися підходами до виробництва, виплеканими інженерами Nissan. У прототипах будуть використані акумулятори Nissan, ідеї, що перебувають на стадії розробки, та перепрофільовані автокомпоненти. В рамках проєкту також вийде документальний фільм про хід створення нових мобільних будинків.

Проєкт 3: Винаходи зі звичним для створення нової цінності (глобально)

Заснований на концепції бріколажу*, проєкт охоплює ідеї, здатні збагатити людське життя та подарувати радість від звичних речей. До участі в проєкті можуть долучатися люди будь-якого віку та з будь-якого регіону. Пропозиції приймаються у будь-якій формі, включаючи графіку, фотографії, відео та вебсайти, незалежно від того, чи є вони матеріальними, чи нематеріальними. Крім того, роботи, які будуть визнані найкращими, отримають нагороди: Головна премія (загалом чотири), Премія наступного покоління (загалом чотири) та Приз глядацьких симпатій (більше одного). Роботи-переможці будуть розміщені на вебсайті та в соціальних мережах.

*Концепція, згідно з якою інновації походять не лише від передових технологій, але також і зміна мислення може призвести до інновацій, тому що раніше невідома цінність ховається у звичних речах.

Термін подачі заявок: З 12:00 (JST) 19 липня до 12:00 (JST) 2 жовтня
Відбір: Середина жовтня (попередньо)
Оголошення переможців: Кінець жовтня (попередньо) Адреса для подачі заявок

 

# # #

Про Nissan AMIEO (Африка, Близький Схід, Індія, Європа та Океанія)
Nissan прагне перетворитися на дійсно сталу компанію, щоб сприяти створенню чистішого, безпечнішого та більш інклюзивного світу.

Дотримання принципів екологічної відповідальності є основою діяльності компанії Nissan у довгостроковій перспективі, Ambition 2030. Ця стратегія, яка має на меті розв'язання важливих екологічних питань, задоволення потреб клієнтів і соціуму, дозволяє забезпечити ключові глобальні ринки технологічно інноваційними електрокарами та створює більше можливостей для людей щодо пересування і насолоджування життям. Стратегія Ambition 2030 відповідає цілям Nissan щодо досягнення вуглецевої нейтральності в рамках життєвого циклу продукції компанії до 2050 фінансового року. Компанія Nissan в регіоні AMIEO рішуче націлена на прискорення зрушень у бік використання електротранспорту у майбутньому, зокрема через реалізацію свого головного проєкту EV36Zero

Для отримання додаткової інформації щодо продуктів і послуг Nissan та зусиль компанії, спрямованих на досягнення сталої мобільності, відвідайте nissan-global.com. Також ви можете стежити за нами на Facebook, Instagram, Twitter і LinkedIn та переглядати наші найновіші відео на YouTube.

Контакти для ЗМІ:
Володимир Іванов,
vivanov@nissan.ua
+380952723319

Інформація надана компанією Nissan