• Новим Головою Nissan у регіоні AMIEO призначено Гійома Картьє (Guillaume Cartier)
  • Леон Дорсерс (Leon Dorssers) замінить Картьє на посаді Старшого віце-президента з продажу та маркетингу в регіоні AMIEO

ПАРИЖ, Франція – Компанія Nissan Motor Co. Ltd оголосила про призначення Гійома Картьє (Guillaume Cartier) своїм новим Головою для регіону Африки, Близького Сходу, Індії, Європи та Океанії (AMIEO).

З 1 квітня пан Картьє очолить усі операції Nissan у регіоні, який охоплює понад 140 ринків на чотирьох континентах з населенням близько 3,8 млрд чоловік, на який припадає понад 30% світових продажів автомобілів.

Маючи більш ніж 25-річний досвід роботи в Nissan та Альянсі на глобальних і регіональних керівних посадах, пан Картьє очолить новий регіон у рамках продовження реалізації плану трансформації Nissan NEXT і з ключовими моделями в Європі, такими як Qashqai та Ariya, продажі яких стартують вже найближчим часом, продовжуючи зростання нашого бренду на ринках AMIO завдяки потужній лінійці автомобілів, починаючи від культового Patrol і закінчуючи нещодавно представленим Magnite в Індії.

Пан Картьє зазначив: «Я дуже радий очолити цей багатий в культурному плані і різноманітний регіон у період безпрецедентних змін в автомобільній промисловості, а також, що на ринок виходить оновлений асортимент моделей і технологій Nissan.

«Для Nissan розпочинається новий період сталого зростання, оскільки ми продовжуємо вдосконалювати план трансформації Nissan NEXT, пришвидшуючи наш шлях до повністю електрифікованої лінійки в Європі до 2023 року і пропонуючи нашу розширену лінійку продуктів нашій зростаючій лояльній клієнтській базі в Африці, на Близькому Сході, в Індії та Океанії».

Пан Картьє, який наразі обіймає посаду Заступника голови регіону AMIEO і Президента регіону AMI, вперше приєднався до компанії Nissan у 1995 році як менеджер з післяпродажного обслуговування, а потім, рухаючись кар'єрними сходами, обіймав низку вищих керівних посад в Альянсі, включаючи посади Голови регіону AMI, Керівника глобального бізнес-підрозділу Datsun, Виконавчого директора та Старшого віцепрезидента Mitsubishi Motors і Старшого віцепрезидента Nissan з продажу та маркетингу в Європі. Пан Картьє підпорядковуватиметься Заступнику головного директора з питань якості Крістіану Ванденхенде (Christian Vandenhende).

Пан Картьє замінить Джанлуку Де Фічі (Gianluca De Ficchy), який впродовж трьох років обіймав посаду Голови Nissan в Європі, а згодом і в розширеному регіоні AMIEO. Пан Де Фічі переходить на нову посаду в межах Альянсу, про що буде повідомлено окремо.

Пан Де Фічі зазначив: «Я пишаюся тим, що очолював регіон у складний період, і я впевнений, що зараз компанія займає сильнішу позицію і має міцну основу для майбутнього зростання. Я хотів би подякувати всій команді регіону AMIEO та побажати їм успіхів у майбутньому».

Також з 1 квітня на посту Старшого віцепрезидента з продажу і маркетингу в регіоні AMIEO пана Картьє замінить Леон Дорссерс (Leon Dorssers), який підпорядковуватиметься пану Картьє і відповідатиме за всі функції з продажу і маркетингу в регіоні AMIEO, включаючи продажі, дилерську мережу, стратегію розвитку продуктів і ціноутворення, розвиток бренду та якість обслуговування клієнтів.

Наразі пан Дорссерс працює в головному офісі Nissan в Японії на посаді Старшого віцепрезидента з глобальних продажів, маркетингу продукції і якості обслуговування клієнтів, а також з розвитку дилерської мережі. Пан Дорссерс приєднався до Nissan як стажер у 1992 році і просунувся кар'єрними сходами у сфері продажу і маркетингу, обіймаючи керівні посади на рівні країни, регіону і, зрештою, на глобальному рівні.

Пан Дорссерс зазначив: «Новий регіон AMIEO дозволить компанії Nissan стати більш конкурентоспроможною в усіх сферах нашої діяльності і надасть змогу послідовніше та швидше впроваджувати новітні технології для наших клієнтів у всьому регіоні.

«З такими моделями, як Ariya, Qashqai, Magnite і Kicks, і такими технологіями, як e-POWER і ProPILOT, ми вже дозволили нашим клієнтам відчути смак того, що їм може запропонувати Nissan, а найближчі роки стануть роками ще більшої кількості інновацій та електрифікації».

До складу команди вищого керівництва регіону AMIEO також входять:

  • Кевін Фіцпатрік (Kevin Fitzpatrick), старший віце-президент з питань виробництва та управління ланцюгами постачання
  • Девід Мосс (David Moss), старший віце-президент з НДДКР
  • Джордж Леондіс (George Leondis), старший віце-президент з питань адміністрування та фінансів
  • Франсуа Байї (François Bailly), старший віце-президент, головний директор з питань планування
  • Жорді Віла (Jordi Vila), регіональний віце-президент з маркетингу та продажу в Європі
  • Джоні Пайва (Joni Paiva), регіональний віце-президент з маркетингу та продажу в Африці, на Близькому Сході, в Індії та Океанії

Регіон AMIEO – Факти та цифри

  • Географія: Африка, Близький Схід, Індія, Європа та Океанія; в цілому понад 140 ринків
  • Населення: близько 3,8 млрд чоловік
  • У 2019 році в регіоні було продано 29 мільйонів автомобілів, що становить понад 30% світових продажів автомобілів
  • У 2019 році в регіоні було продано 820 000 автомобілів Nissan, Datsun та Infiniti
  • Заводи на трьох континентах
  • Основними моделями Nissan в регіоні є Qashqai, Navara, Patrol та LEAF

Для отримання додаткової інформації про продукти і сервіси компанії, а також про її прагнення до екологічної мобільності, будь ласка, відвідайте наш сайт nissan-global.com. Ви також можете стежити за нами у Facebook, Instagram, Twitter та LinkedIn і переглянути всі наші відео на YouTube.

# # #

Контакти для ЗМІ
Володимир Іванов, керівник відділу комунікацій Nissan в Україні
+38 095 272 33 19
vivanov@nissan.ua

 

Інформація надана компанією Nissan