• Nissan Ariya проходить суворіші випробування безпеки та стає найбезпечнішим електромобілем
  • Понад 400 випробувань безпеки з більш ніж 100 параметрами даних довели, що Ariya є максимально безпечним авто, яке задовольнить вимоги щодо безпеки будь-якої категорії користувачів

ПАРИЖ, Франція - Nissan робить безпеку своїм пріоритетом і не зупиняється на досягнутих успіхах на шляху до скорочення кількості смертельних ДТП за участю автомобілів Nissan, у тому числі електромобілів.

У листопаді 2021 року компанія Nissan представила свою довгострокову ініціативу Nissan Ambition 2030, спрямовану на розширення можливостей у користуванні автомобілями та безперешкодного пересування ними задля створення чистішого, безпечнішого та інклюзивного світу. Задля досягнення цієї мети Nissan поставила перед собою надзвичайно важливу задачу — кожне авто, в тому числі й повністю електричний кросовер Ariya, мають пройти суворі краш-тести для забезпечення відповідності найвищим стандартам безпеки під час зіткнень.

У центрі технічного розвитку компанії Nissan в місті Ацуґі, Японія, під пильним наглядом команди висококваліфікованих інженерів флагманський електромобіль Nissan піддається сотням комплексних випробувань, в тому числі на лобові та бокові зіткнення, удари ззаду, і випробуванням, що імітують ДТП за участі пішоходів.

«Оцінка безпеки моделі Ariya проводиться за більш ніж 100 параметрами даних», — ділиться Ген Танабе, член групи оцінки пасивної безпеки. «Оскільки нова очікувана модель Ariya продаватиметься на багатьох ринках, ми плануємо провести понад 400 випробувань, починаючи з найперших етапів розробки й до виходу моделі на ринок».

Результати випробувань довели, що кузов і унікальна конструкція салону кросовера Ariya поглинають найрізноманітніші види ударів і забезпечують надійний захист водія і пасажирів.

Інженери групи оцінки пасивної безпеки компанії Nissan вимірюють силу потенційного удару по кузову автомобіля та вузлам конструкції, а також вплив удару на водія та пасажирів. Задля цього використовують манекени різного зросту і статури, на які чіпляються чисельні датчики. Ці датчики фіксують ступінь тяжкості симульованих травм і пошкоджень на життєво важливих ділянках тіла.

Використовуючи свій величезний досвід у розробці електромобілів, накопичений компанією за останнє десятиліття, значна частка видів випробувань, які проходив Nissan LEAF, використовується й для Ariya. Завдяки цьому досвіду компанія Nissan може тепер самостійно визначати для себе стандарти безпеки, які, часто, є більш суворими, ніж ті, що вимагаються регуляторними органами. Наприклад, батарейний блок на електромобілі Ariya має високу напругу, тому перед інженерами із забезпечення безпеки стояла задача, щоб у разі аварії корпус цього блоку залишався цілим задля уникнення витоку електродів.

Рішення щодо безпеки, запропоноване компанією Nissan, лягло в основу концепції розробки більш безпечних транспортних засобів і передбачає заходи активної та пасивної безпеки пасажирів автомобіля в різних ситуаціях. Головна мета — це запобігання можливим зіткненням як таким, або, якщо зіткнення неминуче — зменшення шкоди та тяжкості травм.

 

# # #

Про Nissan AMIEO (Африка, Близький Схід, Індія, Європа та Океанія) 
Nissan прагне перетворитися на дійсно сталу компанію, щоб сприяти створенню чистішого, безпечнішого та більш інклюзивного світу.  

Дотримання принципів екологічної відповідальності є основою дільності компанії Nissan у довгостроковій перспективі, Ambition 2030. Ця стратегія, яка має на меті вирішення важливих екологічних питань, задоволення потреб клієнтів і соціуму, дозволяє забезпечити ключові глобальні ринки технологічно інноваційними електрокарами та створює більше можливостей для людей щодо пересування і насолоджування життям. Стратегія Ambition 2030 відповідає цілям Nissan щодо досягнення  вуглецевої нейтральності  в рамках життєвого циклу продукції компанії до 2050 фінансового року. Компанія Nissan в регіоні AMIEO рішуче націлена на прискорення зрушень у бік використання електротранспорту у майбутньому, зокрема через реалізацію свого головного проєкту EV36Zero  

Для отримання додаткової інформації щодо продуктів і послуг Nissan та зусиль компанії, спрямованих на досягнення сталої мобільності, відвідайте nissan-global.com. Також ви можете стежити за нами на Facebook, в Instagram, Twitter і LinkedIn та переглядати наші найновіші відео на YouTube.

Контактні дані
Володимир Іванов
vivanov@nissan.ua              
+38-095-272-33-19

Інформація надана компанією Nissan