• Власники Nissan LEAF запобігли викиду в атмосферу 2,5 млн. тонн CO2
  • Приголомшливі цифри: за 10 років від початку продажів легендарного електромобіля, 500 000 водіїв LEAF проїхали сумарно 16 млрд. км, не забруднюючи повітря
  • Повністю електричний, оснащений сучасними технологіями - Nissan LEAF - встановлює стандарти для електромобілів масового сегмента

ПАРИЖ, Франція – Грудень став знаковим місяцем для компанії Nissan: свій десятий день народження святкує перший в світі масовий електромобіль, яким вже керують більш ніж 180 000 шанувальників зі всієї Європи. Весь цей час власники LEAF щорічно запобігали викиду в атмосферу сумарних 2,5 млн. тонн CO2, і проїхали стільки кілометрів, що могли б 6 400 разів обігнути земну кулю!

Оголошуючи про це досягнення світового масштабу, голова Nissan AMIEO (об'єднаний регіон Європи, Африки, Близького Сходу, Австралії і Океанії) Джанлука де Фіччі сказав: «У світі вже продано понад півмільйона LEAF, і наші клієнти продовжують його купувати. Святкуючи його десятиліття, ми підкреслюємо те, наскільки далеко просунулися і роль, яку зіграли в цьому власники LEAF, направляючи всіх нас до «зеленого» майбутнього. Ми безмірно пишаємося LEAF і нашими традиціями в сфері EV, і передчуваємо їх інноваційне майбутнє».

Параметри Nissan LEAF - ємність акумуляторної батареї, динамічні характеристики і економічність - незмінно поліпшувалися. Тому він привертав все більше людей і сформував найбільше і лояльне співтовариство водіїв у всьому світі. З моменту початку продажів LEAF його власники спільно подолали близько 16 млрд. км, не погіршуючи якість повітря. Цей факт ще раз підтверджує вірність Nissan своєї місії: прагнути до більш «сталого» - тобто, екологічно чистого та безпечного майбутнього.

Сумарно, автомобілі LEAF, які були продані на світовому ринку, успішно запобігли потраплянню в навколишнє середовище 2,5 млн. тонн CO2. Якби така кількість двоокису вуглецю потрапила б в атмосферу, то для його видалення знадобилося б майже 100 000 000 дерев.

На честь 10-річного ювілею LEAF, Nissan і Кубок Ліги Чемпіонів УЄФА подарують яскраві емоції щасливчикам серед власників LEAF. У них буде можливість привезти Кубок до себе додому і віртуально поспілкуватися з посланцями УЄФА, серед яких легендарний Кларенс Зеєдорф. З грудня по лютий Кубок Ліги Чемпіонів УЄФА буде подорожувати від будинку до будинку власників LEAF, відвідавши Іспанію, Італію, Францію, Бельгію і Великобританію.

«Купівельний попит на електромобілі зростає разом з потребою в їх впровадженні в повсякденне життя. У зв'язку з цим Nissan прагне розробляти інноваційні електромобілі, обладнані технологіями, які дозволяють водіям відчувати себе більш впевненими, «підключеними» і натхненними від своєї причетності до революції в сфері EV », - заявив Арно Шарпентье (Arnaud Charpentier), регіональний віцепрезидент з продуктової стратегії Nissan AMIEO. «Взявши за основу природу LEAF, його фокус на задоволенні від водіння і багату спадщину бренду, Nissan створює цілу лінійку передових електромобілів», - додає він.

У липні цього року Nissan представив електричне купе-кросовер Ariya. Він втілює кращий досвід компанії в розробці електромобілів і відрізняється новітнім дизайном і технологіями, в рамках стратегії Nissan Intelligent Mobility.

Ariya - ключова модель в новому стратегічному плані Nissan NEXT, згідно з яким Nissan планує до 2023 року довести річний обсяг продажів електромобілів до 1 млн. одиниць (включаючи електромобілі і автомобілі з силовими установками e-POWER).

Nissan є виробником із найширшим представництвом у Європі серед іноземних автомобільних компаній. Більш ніж 16 000 співробітників зайняті в локальному проектуванні, дослідженнях та розвитку, виробництві, логістиці, продажах та маркетингу. В 2019 році заводи Nissan у Великобританії, Іспанії та Росії випустили більше ніж 465 000 транспортних засобів, включно із кросоверами, відзначеними нагородами, комерційними автомобілями та електромобілями Nissan LEAF. Nissan, який прагне досягнути нульових викидів та нульових ДТП зі смертельними наслідками, є лідером галузі з концепцією Intelligent Mobility. Поворот на 360 градусів у підході до концепції мобільності майбутнього, розробленої спеціально для створення продуктів і технологій Nissan, закріпить важливі рішення компанії щодо принципів роботи, безпеки керування автомобілями та методів їхньої інтеграції в суспільство.

# # #

Контакти:

Володимир Іванов
Керівник відділу зв’язків з громадськістю, Ніссан Мотор Україна
Телефон: +38-095-272-33-19
E-mail: vivanov@nissan.ua

Інформація надана компанією Nissan