• З моменту впровадження в Європі на моделях Qashqai та X-Trail у вересні 2022 року
  • e-POWER досягла успіху завдяки безшумності та легкому керуванню через використання електромотора, який на 100% забезпечує привід коліс
  • Завдяки винахідливій 3D-проєкції на Qashqai та X-Trail відкривається унікальний погляд на технічну інновацію системи e-POWER

Париж, Франція – З моменту своєї появи у вересні 2022 року інноваційна технологія e-POWER від Nissan завоювала прихильність понад 100 000 клієнтів. На цей час в Європі вже реалізовано 65 367 автомобілів Qashqai та 34 663 автомобілі X-Trail, оснащених цим силовим агрегатом.

Головною відмінністю e-POWER є те, що привід коліс здійснюється виключно завдяки електромотору. Тому рух є легким, плавним і тихим — майже як у повністю електричного автомобіля. Дійсно, відгуки користувачів e-POWER свідчать про те, що вони особливо цінують безшумність і легкість у керуванні силовим агрегатом. Сучасний та економічний бензиновий двигун у системі e-POWER використовується лише для виробництва електроенергії, яка живить акумулятор і приводить до руху колеса за допомогою електромотора.

Якщо для керування транспортним засобом необхідна низька потужність, а також коли заряду акумулятора достатньо, електромотор, що обертає колеса, споживає лише його енергію. У разі, якщо потрібна більша потужність, двигун виробляє електроенергію для живлення електромотора і зарядки акумулятора. Коли необхідна максимальна потужність, електромотор споживає електроенергію як від двигуна, так і від акумулятора. До того ж у будь-який час відбувається процес рекуперації енергії, яка повертається назад до акумулятора від руху автомобіля.

Також процес виробництва електричної енергії залежить від дорожніх умов. При підвищенні рівня дорожнього шуму через стан поверхні та швидкість автомобіля двигун вмикається, щоб зарядити акумуляторний блок e-POWER. Таким чином зменшується потреба в роботі двигуна в тихіших умовах.

«Ми надзвичайно пишаємося тим, що користувачі наших автомобілів Qashqai та X-Trail оцінили переваги, які надає унікальна технологія e-POWER, забезпечуючи високу продуктивність та неперевершені характеристики водіння. Цей важливий етап розвитку з моменту впровадження технології e-POWER у вересні 2022 року був досягнутий завдяки сміливому, інноваційному духу наших інженерно-технічних підрозділів», — зазначив Арно Шарпантьє, регіональний віцепрезидент з питань продуктової стратегії та ціноутворення Nissan в регіоні AMIEO (Африка, Близький Схід, Індія, Європа та Океанія).

«Система e-POWER стала основним компонентом стратегії електрифікації Nissan, що пропонує ідеальну можливість клієнтам, які ще не готові перейти на 100% електромобіль, але прагнуть користуватися всіма перевагами розвитку легкого пересування, що може забезпечити лише електропривод», — повідомив Девід Мосс, старший віцепрезидент з питань регіональних досліджень і розвитку Nissan в регіоні АМІЕО.

Пан Мосс додав: «Ми продовжуємо наш шлях, який розпочався з першої презентації та призвів до появи на дорогах неймовірного показника в 100 000 автомобілів з технологією e-POWER від Nissan, що стала своєрідним переходом до використання електричного приводу».

Унікальна технологія Nissan вже вийшла за межі Європи, з'явившись на дорогах Австралії та Нової Зеландії на обох моделях, та на Qashqai в Марокко.

На честь цієї події Nissan дозволив зазирнути під капот, щоб продемонструвати наочно складні внутрішні механізми функціонування технології e-POWER. Динамічний потік енергії, що рухає 100 000 автомобілів з технологією e-POWER по всьому регіону, оживає за допомогою чарівної проєкції безпосередньо на екстер'єрі моделей Nissan Qashqai та X-Trail.

Це технологічне видовище створено на основі 3D-моделей двигуна та трансмісії e-POWER. Ці цифрові конструкції за допомогою анаморфних проєкцій перетворюють кожен автомобіль на інноваційне поле та пропонують глядачам унікальну можливість поглянути на роботу системи e-POWER і на те, яким чином її неповторна конфігурація забезпечує чутливий, плавний і безшумний рух автомобіля через електромотор, який на 100% приводить колеса до руху.

 

Сучасний Qashqai — це третє покоління міського кросовера від компанії Nissan. Модель була представлена у 2021 році, закріпивши свій статус першопрохідця в європейському автомобільному секторі, завдяки поєднанню дивовижного дизайну і трохи підвищеного водійського місця з маневреністю, інтуїтивно зрозумілими технологіями та якістю преміумкласу.

Дизайн сучасного Qashqai, як і двох його попередників, був розроблений в європейському дизайн-центрі Nissan в центрі Лондона, а технічна розробка здійснювалася в європейському технічному центрі Nissan, що знаходиться неподалік від міста Бедфорд, Великобританія. Виробництво автомобілів відбувається на надсучасному заводі Nissan у місті Сандерленд, що на північному сході Англії.

Позашляховик X-Trail створено для сімей, які прагнуть пригод, і пропонує захопливі враження завдяки технології e-POWER та опціональній двомоторній системі повного приводу e-4ORCE. X-Trail підійде для будь-якого випадку і стане ідеальним помічником під час подорожей на вихідні з сім'єю або друзями.

Модель X-Trail, що виробляється на заводі Nissan в японському місті Кюсю, вже понад два десятиліття залишається світовою сенсацією, яка забезпечила захопливі пригоди сім'ям на понад 100 світових ринках. X-Trail четвертого покоління спирається на надійну ДНК, закладену в усіх трьох попередніх поколіннях X-Trail.  

Про Nissan AMIEO (Африка, Близький Схід, Індія, Європа та Океанія)

Nissan прагне перетворитися на дійсно сталу компанію, щоб сприяти створенню чистішого, безпечнішого та більш інклюзивного світу.  

Дотримання принципів екологічної відповідальності є основою довгострокової стратегії компанії Nissan Ambition 2030. Ця стратегія, яка має на меті розв'язання важливих екологічних питань, задоволення потреб клієнтів і соціуму, дозволяє забезпечити ключові глобальні ринки технологічно інноваційними електрокарами та створює більше можливостей для людей щодо пересування і насолоджування життям. Стратегія Ambition 2030 відповідає цілям Nissan щодо досягнення вуглецевої нейтральності в рамках життєвого циклу продукції компанії до 2050 фінансового року. Компанія Nissan в регіоні AMIEO має на меті прискорити перехід до використання електротранспорту у майбутньому, зокрема через реалізацію свого головного проєкту EV36Zero.  

Для отримання додаткової інформації щодо продуктів і послуг Nissan та зусиль компанії, спрямованих на досягнення сталої мобільності, відвідайте: nissan-global.com. Також ви можете стежити за нами на Facebook, в Instagram, Twitter і LinkedIn та переглядати наші найновіші відео на YouTube.

Контактні дані
Володимир Іванов
Менеджер з коммунікацій Nissan в Україні
vivanov@nissan-europe.com

Інформація надана компанією Nissan